tips & tricks

Hieronder staat een klein groepje tips en tricks, die regelmatig veranderen. Voor een hele reeks tips en tricks kan je terecht op de verschillende social media kanalen.

FOCUS

Vermijd switch tasking... als je aan iets werkt, laat je aandacht niet afleiden door andere dingen. Telkens je je focus kwijt bent duurt het ongeveer 5 minuten vooraleer je opnieuw volledig in je taak zit. Als je telt hoeveel tijd je hier mogelijks mee wint op een (werk)dag.

FIETSEN

Op weg met de fiets(kar) met kids in de zomer?
Be organised! Niets zo vervelend als snottebellen en vuile handen, en ook geen dorstige kids meer.
Checklist voor een standaard zak of tas in je fiets(kar):

 • Vochtbestendig deken waarop je zelf kan relaxen
 • Doos of pakje papieren zakdoeken
 • Doosje of pakje vochtige doekjes
 • Klein quick-dry handdoekje
 • Klein flesje zonnecrème
 • Voor de kleinere kids een emmertje, schopje en enkele vormpjes als je dicht bij een speeltuintje met zand woont
  Checklist voor snel meeneemzakje
 • Water of ander lekker drankje
 • Koekje
 • Zonnebrilletje en petje
SUMMERTIME

De zomerkledij begint stilaan de winterkledij uit de weg de duwen. De zon wil niet altijd even hard, maar toch kunnen we niet ontkennen dat het mooie weer eraan moet komen, want de grote vakantie staat voor de deur!
Haal nu al de kledij die volgende winter te klein zal zijn voor de kids eruit en leg klaar om weg te geven of te verkopen op een rommelmarkt. Zo is er meer ruimte voor rokjes, shortjes, kleedjes, hemdjes etc.
Kijk ook in je eigen kleerkast even welke winterkledij je de laatste jaren niet meer gedragen hebt en haal deze er ook uit om bij de stapel 'weg' te leggen..

SOKKEN

Er bestaan verschillende tips of maniertjes om het 'probleem' van de eenzame sokken op te lossen. Eéntje is om de sokken samen te leggen en bovenaan een slagje om te slaan, zo ben je zeker dat ze samen in de machine komen (die komen meestal wel los van het zwieren, maar als ze er samen ingaan, gaan ze er meestal ook met 2 uit). Er bestaan ook kleine clipjes om de kousen samen te houden in de was. Maar zeker een favorietje en leuk item: hang boven de droogkast of wasmachine een rekje waaraan je de singles bewaart die naar hun partner op zoek zijn.

KABELS

Er is niets zo vervelend als een hoop in elkaar gedraaide kabels van computer, scherm, keyboard, printer, telefoon, enz. Zeker op het moment dat er een toestel moet verzet worden of een draad moet verwijderd worden is het moeilijk werken. Organiseer daarom je kabels in een kabelgoot, een kabelhoes, een kabeltunnel. Label ook elke kabel zodat je weet welke kabel bij welk apparaat hoort.
Het oogt niet alleen netjes, het is ook veel makkelijker!

WERK SLIM BINNEN JE UREN

Als je in een functie zit waarbij je met klanten werkt en afspraken hebt of moet maken, doe dan je administratie, rapportering, etc. op momenten waarop je klanten minder goed bereikbaar zijn. Dit is bijvoorbeeld in het begin van de dag, tegen de middag toe of in de late namiddag.

WINTERSPORT

Als je af en toe op wintersportvakantie gaat, steek dan al je materiaal mooi samen (bij kinderen ook een zakje apart per maat), zo kan je elk jaar perfect zien welk materiaal eventueel nog nodig is. Als iets niet meer (goed) past, doe het dan meteen na de skivakantie weg. Lijstje nodig om niets te vergeten? Vraag maar aan via 'Contact'

MINST LEUKE TAKEN

Wanneer je verschillende taken hebt met een hoge prioriteit, doe dan eerst deze waar je tegenop kijkt, op het moment waarop je productiviteit het hoogst is. Niet alleen is die vervelende taak dan al achter de rug, de rest van de taken met hoge prioriteit wordt leuker omdat die ene beroerde taak toch al afgevinkt is.

START VAN NIEUWE COLLEGA'S

Als een nieuwe collega start in het bedrijf, zorg er dan voor dat alles klaarstaat, zo voelt die zich héél erg welkom. Dit gaat niet alleen om een computer, met de nodige login gegevens, maar dat is ook een notitieboekje of kladblok of post-its, wat schrijfgerief en vooral een LEGE ladenblok met schuifje in. Zorg voor een duidelijke communicatie van het startuur en garandeer dat er al iemand op het bedrijf aanwezig is die de collega wegwijs kan maken naar de koffie, het logistiek materiaal enz.
Stuur de week ervoor een mailtje naar de collega's dat er iemand nieuw zal starten, zo weet ook iedereen de naam en is de verwelkoming net zo hartelijk.
Verlaat een collega het bedrijf, vraag dan om alles vrij en leeg te maken, zo is het werk gedaan vooraleer er iemand nieuw start.

CONTACTEER ONS


IK WIL OOK